Afbeelding

Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte

Algemeen

FRIESLAND - Het wordt de komende dagen erg warm. En hoe lekker dat ook is, blijft het belangrijk om alert te blijven. Niet alleen op jezelf, maar ook op je huisdier(en). Ook je huisdier heeft namelijk behoefte aan verkoeling.

Het is dus belangrijk om als baasje om goed op te letten en verkoeling te bieden waar nodig. Maar hoe weet je nu of je huisdier het te warm heeft? Volgens de Dierenbescherming zijn de kenmerken bij de meeste huisdieren: futloosheid, kwijlen, hijgen of snel ademhalen, geen eetlust en een hoge lichaamstemperatuur. RondOm Vandaag stelt tips samen hoe je dit kunt voorkomen en je huisdier koel houdt.

Ventilator

Net als jij kunnen ook huisdieren genieten van een ventilator. Ligt je huisdier lekker op bed? Zet dan de ventilator op een lage stand aan, voor het bed. 

Koelmat

Manden en dekentjes; huisdieren houden ervan omdat ze zo lekker warm zijn. Maar in de zomer zit je huisdier daar natuurlijk niet op te wachten. Leg daarom altijd een katoenen doek op de favoriete ligplaatsen van je dier. Nog beter zijn koelmatten. Ze zijn niet heel prijzig en zorgen voor een koele slaapplaats.

Dierenzwembad

Zwemmen is een activiteit die ideaal is om je hond mee af te koelen. Wanneer je hond graag zwemt, dan kan je een hondenzwembad in je tuin zetten. Vaak zijn deze echter meer bedoeld voor afkoelen dan voor het zwemmen. In Friesland heb je genoeg plekken waar hondenstrandjes zijn. Bijvoorbeeld het strand Groene Ster in Leeuwarden of het strand in Makkum, gelegen aan de Holle Poarte. 

Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 16 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 19 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00
Afbeelding
Ben jij het nieuwe baasje van de vrolijke en speelse Rocky? Samenleving 7 dec., 08:00
Afbeelding
GGD Fryslân start met soa-klachtenspreekuur Gezondheid 6 dec., 18:00