Afbeelding

Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte

Algemeen

FRIESLAND - Het wordt de komende dagen erg warm. En hoe lekker dat ook is, blijft het belangrijk om alert te blijven. Niet alleen op jezelf, maar ook op je huisdier(en). Ook je huisdier heeft namelijk behoefte aan verkoeling.

Het is dus belangrijk om als baasje om goed op te letten en verkoeling te bieden waar nodig. Maar hoe weet je nu of je huisdier het te warm heeft? Volgens de Dierenbescherming zijn de kenmerken bij de meeste huisdieren: futloosheid, kwijlen, hijgen of snel ademhalen, geen eetlust en een hoge lichaamstemperatuur. RondOm Vandaag stelt tips samen hoe je dit kunt voorkomen en je huisdier koel houdt.

Ventilator

Net als jij kunnen ook huisdieren genieten van een ventilator. Ligt je huisdier lekker op bed? Zet dan de ventilator op een lage stand aan, voor het bed. 

Koelmat

Manden en dekentjes; huisdieren houden ervan omdat ze zo lekker warm zijn. Maar in de zomer zit je huisdier daar natuurlijk niet op te wachten. Leg daarom altijd een katoenen doek op de favoriete ligplaatsen van je dier. Nog beter zijn koelmatten. Ze zijn niet heel prijzig en zorgen voor een koele slaapplaats.

Dierenzwembad

Zwemmen is een activiteit die ideaal is om je hond mee af te koelen. Wanneer je hond graag zwemt, dan kan je een hondenzwembad in je tuin zetten. Vaak zijn deze echter meer bedoeld voor afkoelen dan voor het zwemmen. In Friesland heb je genoeg plekken waar hondenstrandjes zijn. Bijvoorbeeld het strand Groene Ster in Leeuwarden of het strand in Makkum, gelegen aan de Holle Poarte. 

Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport gisteren
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
Grote belangstelling opening tentoonstelling Made in Fryslân: 100 jaar design Evenement 15 apr, 12:00
Afbeelding
Opening infocentrum Waterbouw.nl Sport 15 apr, 10:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00