Afbeelding

Turfvaartdagen 2022

Evenement

APPELSCHA - In 2022 worden de Turfvaartdagen gehouden op vrijdagavond 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus. Het doel van deze dagen is bezoekers te laten proeven aan de sfeer van vroeger. De Turfvaartdagen worden ééns in de twee jaar georganiseerd en maken Appelscha gedurende een weekend lang tot het toeristisch middelpunt van het Drents-Friese woud.

De beide Turfvaartdagen hebben een verschillend programma. Voor de kinderen hebben we speciale, leuke onderdelen gepland. Entree Turfvaartdagen is € 2,00 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis entree.

Vrijdagavond  

Op vrijdagavond vaart een konvooi historische schepen vanuit Oosterwolde Appelscha binnen. Deze schepen zullen verlicht door de sluis het dorp binnenvaren. De schepen blijven het gehele weekend in Appelscha liggen en bieden de mogelijkheid om van binnen bezichtigd te worden. Stichting Turfvaartdagen Appelscha kan zich ook dit jaar verheugen op deelname van vele authentieke schepen uit het hele land. Behalve de prachtige museumschepen zijn er ook oude opduwers, skûtsjes, tjalken, pramen en sleepboten te bewonderen.

Zaterdag  

De zaterdag staat zoveel mogelijk in het teken van de kinderen. Er zijn spelletjes, je kunt er schilderen en boetseren, je mag zaadballen maken en er is een reuzenbellenblaas. De kinderen hebben op school vlotjes gemaakt en daar gaan ze een wedstrijd mee zeilen. Er komen ook kano’s en supboarden waarop gevaren kan worden. Je kan een ritje maken in een oldtimer, wie wil dat nou niet? De dag wordt opgeluisterd met straattheater.

Zondag

Ook zondag is er genoeg te doen. Zo kan je een vlot bouwen en bomen zagen. Er zijn levende standbeelden te bewonderen en je kan alles leren of historische fietsen. Bovendien zijn er diverse leuke ambachten die je kunt ervaren, de wasvrouwen komen, en er zijn mensen die beelden zagen uit een boomstam. De dag wordt opgeluisterd met straattheater.

De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 16 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 22 uur geleden
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00