Business Club niet meer weg te denken bij KV Drachten/van der Wiel

Sport Jubileum KV Drachten

DRACHTEN - Hoe kunnen we bewerkstelligen dat de KV Drachten structureel in staat zal zijn zich een plaats te veroveren in de topkorfbal competities? Aldus luidde de vraag waarmee enkele mensen, die de club een warm hart toedroegen, zich in juni 1989 bezig hielden. Men kwam tot de conclusie dat er geld nodig was om gekwalificeerde trainers aan te trekken en om talentvolle spelers “van buiten” een redelijke reiskostenvergoeding te kunnen bieden. Na enkele jaren werden hier middelen voor het opleiden van talentvolle jeugdleden aan toegevoegd. 

Aan de wieg van de business club, die inmiddels 32 jaar bestaat, stonden de heren Wietse van der Mei en Wietse Kuipers. Op 18 mei 1990 wordt de Stichting Business Club KV Drachten notarieel bekrachtigd en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Friesland. In 1996, het jaar waarin de KV Drachten vijftig jaar bestaat, telt de Business Club 24 leden. Nu tijdens de viering van 75 jaar KV Drachten Van Der Wiel zijn er dertig leden.

Ontmoetingsplaats voor zakenlieden

In het jaar 2000 heeft de ledenvergadering van de KV Drachten besloten de naam van hoofdsponsor Van Der Wiel toe te voegen aan de clubnaam. Een terecht besluit, want na 22 jaar is het sponsorcontract opnieuw verlengd. Voor de leden van de Business Club wordt tweemaal per jaar een activiteit georganiseerd, hetgeen kan variëren van een bedrijfsbezoek bij een van de leden tot een gezamenlijk uitstapje, waarbij de onderlinge contacten en de gezelligheid een hoge prioriteit hebben. Zo wil de Business Club een ontmoetingsplaats zijn voor zakenlieden die de sport in Drachten een warm hart toedragen. Door de combinatie van sportieve en zakelijke belangen snijdt het mes aan twee kanten.

Door: Broer, voorzitter van de Business Club 

Leden Businessclub

De Business Club KV Drachten/van der Wiel bestaat uit Apen en Bieren, Huitema Woninginrichters, Paulusma Reizen, Van Der Velde Verzekeringen, De Aankoopmakelaar Theun van der Meulen, Tamsma Accountancy en Belastingadvies, De Laatste Eer, Baron Assurantiën, Het Witte Huis, Spoelstra Technisch Installatiebedrijf, Slump Oil, Rabobank Drachten Friesland Oost, Het Ondernemersbelang, Metalis, LINX Training en Implementatie, SNIJ Noord, Kijlstra Personenvervoer, Kamsma Schoenen, De Drait Yachting, Biesma Slagerij en Van Der Wiel. 

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 10 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00