Het duo Marcanté maakt het aanbod van artiesten in een avondvullend programma compleet
Het duo Marcanté maakt het aanbod van artiesten in een avondvullend programma compleet Foto: Marcanté

Gevarieerde artiestengroep Feanster Music Night klaargestoomd voor breed publiek

Algemeen

SURHUISTERVEEN – De Feanster Music Night is ook voor onder meer Harkemasters, Drogehamsters en Surhuizumers", zo nodigt muzikale leider Dries Woudstra voor de vuist weg de bewoners van enkele buurtdorpen van Surhuisterveen. Hij sluit daarmee het misverstand uit dat het muziekfestijn alleen toegankelijk zou zijn voor Feansters. "Ons evenement is geen dorpsfeest maar bestemd voor iedereen die van muziek houdt, graag meezingt of gewoon graag een feestje bouwt!"

Een breed publiek uit de wijde regio is daarmee uitgenodigd voor de vierde editie van het meezingfestival in De Flambou waarbij populaire muziek wordt meegezongen en begeleid op kerkorgel of keyboard in combinatie met gitaarmuziek en slagwerk. De formule van samen luisteren, samen zingen en swingen staat hierbij centraal.

Het duo Marcanté maakt het aanbod van artiesten in het gevulde avondprogramma compleet. "Samen met de band Far Beyond, Peter van Dekken, Jayden en De Harrekieten staan zij op zaterdag 5 oktober op ons podium", vertelt Woudstra over Jan Karst Nauta en Marjo van der Veen die na een korte periode in een (hobby)band besloten samen een nieuwe muzikale weg in te slaan.

Als Marcanté coveren ze akoestisch hedendaagse nummers van Van Shocking Blue tot Ed Sheeran en ook de leukste meezingers komen aan bod. "Opnieuw hebben we dit jaar een gevarieerd aanbod van muziek en artiesten", belooft Woudstra die alleen al glunderend uitkijkt naar het spectaculaire openingsnummer. "Vorig jaar was dat Music van John Miles en ook dit jaar wordt het bijzonder mooi!"

Na een hoofdprogramma in De Flambou nemen De Harrekieten het publiek mee naar De Lantearne waar lokale artiesten zoals Frederik de Jong, Jan Lammers, Peter van Dekken, Jayden en Johan Timersma tijdens het drinken van een drankje nog zullen optreden. Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Bakker Bart en EP Pool in Surhuisterveen. "Wees welkom, wij zijn er klaar voor", aldus Dries Woudstra die 'zijn' artiesten weer volop heeft klaargestoomd.

Afbeelding
Topjudoka Hennink neemt judoschool Marco Oord over Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Het NoorderJongerenKoor viert volgend jaar haar 25-jarig jubileum Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
“Er heerst binnen onze Brigade een enorm gevoel van saamhorigheid" Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: In Leeuwarden en Achtkarspelen wonen meeste rokers van Friesland Zorg & Welzijn gisteren
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Roger Whittaker en weer met beide benen op de grond Column 29 sep., 18:00
Afbeelding
'Post uit Berlijn', de oorlog door de ogen van een gedeporteerde student Historie 29 sep., 15:00
Afbeelding
Een voorbeschouwing op het aankomende voetbalseizoen in Drachten Sport 29 sep., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om voedselverspilling tegen te gaan Algemeen 29 sep., 10:00